Siber güvenlik sertifikaları, bu alanda uzmanlığa ve yetkinliğe sahip olduğunu net olarak göstermenin en etkili yoludur. Geçerli bir sertifikaya sahip olanlar, kendi mesleki alanlarında bir adım öne çıkar ve kariyerlerinde sağlam adımlarla ilerleme fırsatı elde eder.
Siber Güvenlik Sertifikası Nedir?

Siber güvenlik sertifikası, ilgili kişinin siber güvenlik konusunda bilgi ve beceri sahibi olduğunu gösteren belgedir. Söz konusu belgenin taşıdığı anlam, sertifika veren kurumun akreditasyonuna ve eğitimin içeriğine göre değişir. Herhangi bir akreditasyonu olmayan, içerik açısından ise zayıf olan siber güvenlik sertifikaları, ilgili kişinin uzmanlığını ve yetkinliğini gösterme konusunda istenen etkiyi oluşturmaz.
Uzun ve kapsamlı bir eğitim sonucunda alınan sertifikalar, eğitim sürecini başarı ile tamamlayanlar siber güvenlik uzmanı olarak görev yapmasını sağlar. Bu süreçteki görevleri şu şekildedir:
- Ağ güvenliğini izlemek ve güvenlik riskleri belirlemek
- Güvenlik duvarı ve diğer güvenlik önlemlerini yönetmek
- Bilgi güvenliği politikaları oluşturmak ve uygulamak
- Güvenlik açıklarını tespit etmek ve bunları gidermek
- Veri güvenliğini sağlamak
- Kurum içi iletişimleri güvenli hale getirmek
Uzmanlar, siber güvenlik sertifikaları tarafından kanıtlanan bilgi ve beceriler ile buradaki tüm görevleri ve diğer siber güvenlik görevlerini yerine getirir.
Siber Güvenlik Sertifikaları Neden Önemlidir?

Siber güvenlik sertifikaları, bilişim alanında kendini geliştirmek ve öne çıkmak isteyenler açısından çok önemlidir. Bu sertifikaların neden önemli olduğuna ilişkin yanıtlar için aşağıdaki tablo incelenebilir:
Neden Önemli? | Açıklama |
Yetkinlik ve Uzmanlık | Sertifikalar, bireylerin hangi alanda uzmanlığa ve yetkinliğe sahip olduğunu gösteren belgedir. Siber güvenlik gibi önemli bir alanda uzmanlığın sertifika ile kanıtlanması, adeta bir zorunluluktur. |
İş Başvuruları | İşverenler, işe alımlarda adayların uzmanlıklarını gösteren sertifikaları dikkate alır. Bu sertifikaya sahip olmak, iş başvurusu sürecinde önemli avantajlar sağlar. |
Kariyer | Gerekli sertifikasyon sürecini tamamlayanlar, daha üst pozisyonlarda görev yapar ve kariyer basamaklarını hızlı tırmanır. |
Güven ve Motivasyon | Yeterli sertifikaya sahip çalışanlara işverenlere daha fazla güvenir. Bu güven ise çalışanın yüksek motivasyon ile verimliliğinin artmasını sağlar. |
Güncel Bilgi | Sertifikalara sahip kişiler, bu alanda kendilerini sürekli geliştirme konusunda daha rahat güdüler. Böylece bilgi ve becerilerini daha hızlı bir şekilde güncellerler. |
Siber güvenlik sertifikaları, bilişim alanında kariyer basamaklarını tırmanmak ve sağlam adımlarla ilerlemek için çok önemlidir. Bilişim dünyasında her alanın diğerleri ile yüksek etkileşimde olması, çalışanların farklı alanlarda da bilgi sahibi olmasını gerektirir. Siber güvenlik alanında bilgi sahibi olanlar, diğer çalışanlara kıyasla adeta bir adım öne çıkar.
Siber Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır?

Siber güvenlik sertifikaları, özel olarak hazırlanan eğitim programlarının sonunda verilir. Bu eğitim programlarının genel çerçeveleri aynı olsa da gerek içerik gerekse de süre açısından bazı farklılıkları vardır. Dolayısıyla adayların Uluslararası siber güvenlik sertifikaları için gerekli olan standartlara sahip eğitimleri seçmesi gerekir.
Bu süreçte adaylar öncelikle eğitim süreçlerini tamamlar. Eğitimler, farklı bölümlerden ve farklı konulardan meydana gelir. Eğitim konularını tamamlayan ve gerekli yetkinliği kazanan adaylar sertifikalarını alırlar.
Bilişim Academy olarak Cisco tarafından akredite edilen eğitimleri sizlere sunuyoruz. Toplam 122 saatten oluşan kapsamlı eğitimimiz ile siber güvenlik alanında gerekli olan bilgi ve becerileri kazanmanızı sağlıyoruz. Siber güvenlik uzmanlığı eğitimimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Siber Güvenlik Sertifikaları ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Siber güvenlik sertifikaları ile ilgili sık sorulan sorular ve bu soruların yanıtları aşağıda yer almaktadır:
1 – Siber Güvenlik Sertifikaları İçin Alınan Eğitimler Kaç Saat?
Sertifika programına göre eğitim süreleri farklılık gösterir. Genel olarak eğitimler, 120 saattir. Ancak daha uzun ve daha kısa eğitimler olduğu da unutulmamalıdır.
2 – Siber Güvenlik Sertifikaları İş Başvurularında Avantaj Sağlar Mı?
Bu sertifikalar, ilgili kişinin siber güvenlik alanında bilgi ve beceri sahibi olduğunu gösterir. Sadece siber güvenlik uzmanlığı başvurularında değil, aynı zamanda farklı bilişim pozisyonları için de bu sertifikalar avantaj sağlar.
3 – Siber Güvenlik Uzmanları Ne Kadar Maaş Alır?
Siber güvenlik uzmanı maaşları, çalıştıkları kurumun maaş politikasına, kişinin eğitim seviyesine, sertifikalarına ve çalışma şartlarına bağlı olarak farklılık gösterir. Net rakam vermek mümkün olmasa da maaşların Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu ifade edilebilir.
4 – Siber Güvenlik Sertifikası Ne İşe Yarar?
Siber güvenlik sertifikası, ilgili kişinin bu alanda gerekli olan bilgi ve beceriye sahip olduğunu gösterir ve siber güvenlik uzmanı olarak görev yapmasına imkan verir. Sertifikanın kapsamına göre sağladığı yarar ve avantajlar daha fazla olabilir.
SEO ve Medya Planlama çözüm ortağımız ile hizmetinizdeyiz!